Tulevia kotimaisia dystopioita

Normaali

Kylläpä näitä nyt riittää! Kirjallisuustrendit rantautuvat aina Suomeen vähän myöhässä, mutta dystopia ainakin saapui rytinällä. Saa nähdä, tuliko jäädäkseen, vai onko kyseessä vain jokin tämän vuoden villitys. (2012 on ainakin kerrassaan teemaan sopiva vuosi.) Vaan en valita, en niin kauan kun lukemista riittää.

Risingshadow:n tulevien kuukausien aikana ilmestyvien kirjojen listasta löytyi ainakin nämä kolme kirjaa, kiinnostavankuuloisia kaikki:

Mikko-Pekka Heikkinen: Terveiset Kutturasta

Johnny Kniga, elokuu 2012

”Suomi on ajautunut umpikujaan. Maa on jakautunut rikkaaseen Etelään ja köyhään Pohjoiseen. Kuntarajat on vedelty miten sattuu, palvelut puristettu kasvukeskuksiin ja maaltamuutolle pantu piste hallituksen päätöksellä. Helsinki ei enää halua maalaisia vaivoikseen.

Lopulta lappilaisten kuksa menee nurin, ja korvesta nousee nyrkki. Pohjois-Suomi julistautuu itsenäiseksi. Alkaa sisällissota.

Oula on poromiesten päällikkö, Saamen vapautusrintaman komentaja. Johtaessaan joukkoaan kohti Etelän kaupunkeja hän saa osakseen valtamedian pelonsekaista palvontaa.

Helsinkiläistynyt alikersantti Jesse Purola on päättänyt näyttää maalaisille, mistä katukiveys alkaa. Hänellä on vastassaan Pohjoisen moottorikelkkasoturit, alaisinaan tositeeveen kasvattamat lähiöjermut.

Kun pöly laskeutuu, tapahtumat ovat jättäneet jälkensä koko kansakuntaan.

Terveiset Kutturasta on täsmäkirja kuntauudistuksen kourissa kiemurtelevaan maahan. Se on syrjäseutujen sotahuuto, mutta terveiset sattuvat niin metropoliin kuin maalaispitäjään.”

 

Paulus Maasalo: Elinehto

Karisto, syyskuu 2012

”Tiukka toimintajännäri vesiterrorismista.

Aurinkoinen keskikesä muuttuu painajaiseksi, kun terroristit iskevät pohjavesilähteisiin ympäri maailmaa ja saastuttavat juomaveden tappavaksi myrkyksi. Satojentuhansien ihmisten sairastuessa paniikki leviää ja puhtaasta vedestä tulee kiihkeästi haviteltu resurssi. Yhdysvalloissa luonnostellaan jo uutta maailmanjärjestystä, jossa Suomen tuhansien järvien vesivarat jaetaan voimakkaimpien kesken. Supon ylikomisario Vesa Kaitele haluaa kuitenkin mieluummin viettää aikaa perheensä kanssa kuin palata tulilinjalle. Mutta kun käy ilmi, että Vesan veli on sekaantunut iskuihin, on Vesan pakko toimia.

Elinehto on kiivastahtinen toimintajännäri ajankohtaisesta aiheesta: puhtaasta juomavedestä käytävästä kamppailusta ja kansainvälisestä terrorismista. Teos valottaa myös Vesan, Roudan alla -trilleristä tutun kovan ja omapäisen Supon miehen menneisyyttä ja perhesuhteita.”

 

Markku Rönkkö: Metsänpoika

Like, syyskuu 2012

”Viimeisen metsänvartijan poika on kasvanut kahden kesken isänsä kanssa viimeisessä aarniometsässä kaukana sivilisaatiosta. Kun metsätyömiehet surmaavat isän ja hävittävät kodin, poika lähtee selvittämään, millainen on se yhteiskunta joka on päättänyt tuhota luonnon.

Vetävä ekologinen romaani on kertomus tulevaisuuden kahtiajakautuneesta yhteiskunnasta ja ihmisistä. Ennen kaikkea se on rakkaudenosoitus Suomen katoavalle luonnolle.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s