Mira Grant: Fed (vaihtoehtoinen loppu)

Normaali

Mira Grant: Fed

Orbit 2012

Uskon vakaasti, että on olemassa kahdenlaisia ihmisiä: niitä jotka tyytyvät tapahtumiin ja olemassaolevaan sellaisenaan, ja sitten niitä jotka kiduttavat itseään pohtimalla ikuisesti, että mitä jos… Minä kuulun ehdottomasti jälkimmäisiin. Jatkuva jossitteluni saa minut pohtimaan loputtomasti erilaisia skenaarioita sille millaista elämäni voisi olla nyt, jos olisin joskus valinnut toisin – sekä sille miten eri tavalla monet lukemani kirjat olisivat voineet päättyä.

Mitä jos Pikku Naiset-kirjan Jo olisikin mennyt naimisiin Laurien kanssa? Mitä jos Bella olisi jättänyt kimaltavan stalkkerivampyyripoikaystävänsä ja päättänyt sittenkin jatkaa koulunkäyntiä? Mitä jos Katniss olisikin valinnut toisin?

(Ja kertovatkoko nämä esimerkit enemmän minusta vaiko siitä, että luen ainoastaan sellaista kirjallisuutta jossa jännitystä kyetään luomaan vain kolmiodraamoilla, sitä en tiedä.)

…Mitä jos Mira Grantin Feed-kirjassa kuolema olisikin korjannut toisella tavalla?

Newsflesh-sarjan kustantanut Orbit julkaisi vähän aikaa sitten nettisivuillaan vaihtoehtoisen lopun Feed:ille. Jossittelija minussa riemuitsee: ai näin se olisi mennyt! Uteliaisuus tyydytetty! Mielestäni on myös erityisen kiinnostavaa, että kirjailija itse on kirjoittanut vaihtoehtoisen lopun. Niin usein kirjailijoiden kuulee sanovan, että tarina nyt meni näin, piste, ei muita mahdollisuuksia. Että näin sen piti mennä. Pidän siitä, että kirjailijakin myöntää loputtomien vaihtoehtojen olemassaolon, ja vieläpä hellii jossittelua rakastavia lukijoitaan julkaisemalla näistä vaihtoehdoista yhden.

Silti on sanottava, että pidin alkuperäisestä lopusta enemmän. Tai en pitänyt, se kun oli raastavan surullinen. Mutta jotenkin se tuntui oikeammalta. Onko joku teistä lukenut Feedin – mitä mieltä olette kahdesta lopusta, kumpi on parempi?

Seuraavaksi lukulistallani on Grantin samaan maailmaan sijoittuva pienoisromaani Countdown. Taivaalle kiitos kirjailijoista, jotka luovat tällaista oheis- ja lisämateriaalia teoksilleenn – onpahan minulla jotakin luettavaa, kun jatkan sarjan päättävän Blackout-kirjan odottelua. Amazon on nimittäin päättänyt toimittaa paketin etanan nopeudella, ja minä kiroilen kirjan viipymistä jo toista viikkoa postiluukun alle leiriytyneenä…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s