Esiosan ansaitsevat kirjat

Normaali

Kskittymiskykyni on ollut viime aikoina aika hukassa, ja niinpä lukeminen on jäänyt säälittävän vähälle. Onneksi aina voi puhua aiheen vierestä, ja kaikkea kivaa kirjoihin liittyvää on netti pullollaan. Esimerkiksi tänään törmäsin Flavorwiren listaan kymmenestä romaanista, jotka ansaitsisivat esiosan. (Ja esiosahan on siis jotenkin hölmöltä kuulostava suomennos sanalle prequel. Piti ihan tarkastaa useammasta lähteestä, että voiko tuo olla totta. Ja näemmä on. Hmm.)

Hauska lista riemastutti minua erityisesti siksi, että perinteisten klassikkoteosten lisäksi sille oli päässyt peräti kolme dystopiaa. Sattumoisin kaikki kolme ovat myös meikäläisen dystopiasuosikkien listalla, ja peräti aivan sen kärkipäässä: Cormac McCarthyn raastava The Road, Lois Lowryn loistava nuortenkirja The Giver, sekä Aldous Huxleyn klassikko Brave New World.

Viimeksimainittua perustellaan näin:

”Though Huxley plunges us into the future, we’d be interested in a prequel somewhere between here and there — if only so we can know what to look out for.”

Minä siihen: WORD. Parhaat dystopiat voi mielestäni lukea varoituksen sanoina, kirjailijoiden piirtäminä kuvitteellisina mutta tosipohjaisina karttoina siitä mitä saataa tapahtua ja millaiseen karikkoon ihmiskunnan paatti kosahtaa.

 

Mille kirjalle te tahtoisitte esiosan?

 

Kuvat: Flavorwire

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s