Emmi Itärannalle sopimus HarperCollinsin kanssa

Normaali

Aikamoisella uutisella alkoi tämä aamu: sähköpostiini läjähtänyt lehtistötiedote kertoi kiitetyn Teemestarin kirjan kirjoittaneen Emmi Itärannan solmineen kustannussopimuksen HarperCollinsin kanssa. Teemestarin kirja tullaan siis julkaisemaan sekä Iso-Britanniassa, Yhdysvalloissa että Australiassa.

Tiedotteessa lainattiin vielä HarperCollinsin kustannusjohtaja Emma Coodea, joka hehkuttaa Itärantaa ja kirjaa näin suurin sanoin:

”On erittäin harvinaista, että saan luettavakseni näin vahvan ja voimallisen esikoisteoksen kuin Teemestarin kirja (Memory of Water). Emmin romaania oli mahdotonta laskea käsistään. Kirjailija on selvästikin lahjakkuus ja hänellä on loistava tulevaisuus edessään. Olen riemuissani, että julkaisuohjelmani HarperCollins/Voyager on Emmin kustantaja matkalla tähteyteen. Hänen teoksensa täydentää loistavasti kustannuslistamme kaunokirjallista valikoimaa, jossa julkaisemme kirjailijoita kuten Brian Aldiss, J. G. Ballard ja Ray Bradbury.  Teemestarin kirjalla on mahdollisuuksia tavoittaa lukijoita laajasti ja nousta klassikoksi.”

Loistouutinen siis! Haastatellessani Itärantaa keväällä dystopioista ja niiden poliittisuudesta (Sairauskertomuksia -juttu löytyy Fifistä), sanoi tämä uskovansa että ”dystooppiset romaanit ovat pohjimmiltaan aina keskustelunavauksia ja pyrkimyksiä kohti muutosta.” Tämä keskustelunavaus näyttää todella saaneen siivet. Onnittelut kirjailijalle!

4 responses »

    • Tai sitten voit suosiolla jättää kirjan lukemisen juuri sen käännöksen ilmestymiseen asti, sillä sittenhän se on taas ajankohtainen! Välttyisit siltä toisinaan iskevältä no-te-kaikki-muut-luitte-tämän-jo-vuosi-sitten -tyyppiseltä perässähiihtämisen tunteelta, ja olisit sen sijaan pollea edelläkävijä. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s