Lukuhaasteista

Normaali

Aika penkin alle meni. Scifi-haaste nimittäin.

Olen surkean huono lukemaan suunnitelmallisesti. Jos kirja ei juuri sillä hetkellä iske, jää se kesken – tai sitten en edes tartu siihen. Olisin toki voinut väkipakolla tunkea lukemiani kirjoja haasteen kategorioihin, mutta tahdoin itsepäisesti pysyä alkuperäisessä lukulistassani. Vaikka en listalta juuri mitään sitten lukenutkaan. (Eli oliko siinä nyt järkeä, hmm, no tuskin.) Joulukuu ja useamman viikon Suomessa (lue: kirjastossa) vietettävä loma on onneksi usein tehokasta lukuaikaa, joten ehkäpä nappaan vielä haasteen hännästä kiinni ja saan rivejä täytettyä ainakin vähäsen.

Scifi-haasteen lisäksi asetin itselleni myös määrällisen lukuhaasteen Goodreads-sivuston 2012 Reading Challengen muodossa. Suunnitelmani oli lukea vuoden aikana 75 kirjaa. Määrä perustui viime vuonna lukemieni kirjojen määrään, sitä vähän ylöspäin pyöristäen haasteellisuuden lisäämiseksi. Syksy on ollut pahuksen huonoa aikaa lukemisen suhteen, joten jäljessä ollaan tässäkin haasteessa.

Ja koska WordPress ei näemmä widgeteistä perusta, jää hieno hilavitkutin nyt teiltä näkemättä. Sen sijaan esiteltäköön kuva tämänhetkisestä tilanteestani:

2012

Vieläköhän välimatkan saisi kurottua umpeen ja haasteen ainakin melkein täyteen..? Kiri, kiri!

Miten teidän lukuhaasteenne ovat edenneet?

3 responses »

  1. Minä olen saanut/saamaisillani läpi kaikki kolme haastetta, joihin olen lähtenyt mukaan tänä vuonna. Lukutavoitetta pudotin kymmenellä viime vuodesta, kun epäilin, etten yllä sataan, ja olen todennäköisesti siinä ihan oikeassa. Minulla on sellainen jana sivupalkissa seurantaa varten. Ensi vuodelle tiputan tavoitetta taas kymmenellä. Sekin saattaa olla liikaa. Scifi-haaste on kieltämättä tuottanut paineita, kun menin vielä vaikeuttamaan sitä itselleni ja pistin tavoitteeksi lukea tuplat joka kategoriasta ja vielä siten, että jokaiseen tulee sekä mies- että naiskirjailijan teos. Jätin kuitenkin onneksi auki kirjojen nimet, joten olen voinut vaihdella kirjoja fiiliksen mukaan matkan varrella. Ensi vuonna jätän haasteet väliin.

    Uskon, että vaikka haastetta ei saisikaan läpi, pitää ajatella positiivisesti, että ne mitkä ehti/jaksoi lukea ovat avartaneet genreä hieman lisää. Kaikki on eteenpäin.

    Jostain syystä minulle iskee marraskuussa aina hillitön hinku katsoa tv-sarjoja ja nytkin olen käyttänyt niihin aikaa kymmeniä tunteja lukemisen sijaan. Kaipa sitä tarvii välillä taukoa lukemisesta, joskus muutaman päivän, joskus kuukausia.

  2. Olet, Raija, kyllä aivan tavattoman ripeä lukija! Itseä alkaa välillä ihan hävettää oma etanatahti. Vaikka pitäisi tosiaan ajatella positiivisemmin: että kaikki luettu on kuitenkin kotiinpäin! Nyt pitää vain saada sisäinen hikipinkoni hallintaan, niin etteivät vajaiksi jääneet lukulistat enää harmittaisi.

    Miten ihmeessä muuten onnistut lukemaan niin paljon ja vielä niin suunnitelmallisesti? Eikö mieli koskaan ala kapinoida lukulistaa vastaan ja vaadi tarttumaan johonkin ihan toisenlaiseen teokseen?

  3. Olen luopunut lukulistoista, kun en pysy niissä. Luen aikalailla fiiliksen mukaan, tosin harvoin jätän kirjaa kokonaan kesken. Haasteessa oli normaalia enemmän pyrkimystä tiettyyn kuvioon, mutta senkin sisällä kirjavaihtoehdot vaihtelivat melkoisesti vuoden sisällä. Nyt on kohta pakko lukea yksi kirja, kun lainaa ei voi enää uusia. Kun lainasin sen kuukausien odotusten jälkeen, olin varma, että haluan lukea sen juuri nyt. Näin ne fiilikset heittelee.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s