Parhaat apokalyptiset romaanit (ja laulu maailmanlopusta)

Normaali

Törmäsin juuri The Huffington Postin listaukseen 20:stä parhaasta apokalyptisestä romaanista. Ja nyt vähän hävettää, sillä en ole koskaan kuullutkaan suurimmasta osasta listalle valituista teoksista.

Lista näyttää tältä:

John Brunner: The Sheep Look Up

H. G. Wells: The Time Machine

Leigh Brackett: The Long Tomorrow

Harry Harrison: Make Room! Make Room!

Samuel Delany: Dhalgren 

Brian Aldiss: Barefoot in the Head

Brian Evenson: Immobility

Stephen King: The Stand

Paul Auster: In The Country of Last Things

Brian W. Aldiss: Greybeard

Jack London: The Scarlet Plague

Mary Shelley: The Last Man

M.P. Shiel: The Purple Cloud 

Kurt Vonnegut: Cat’s Cradle 

Cormac McCarthy: The Road

John Christopher: The Death of Grasskaan osta puolia listan kirjoista…

Margaret Atwood: Oryx & Crake

J.G. Ballard: The Drowned World

Walter M. Miller Jr. : A Canticle for Leibowitz

Philip K. Dick: Dr. Bloodmoney, or How We Got Along After the Bomb.

Nyt pitääkin sitten kerätä kaikki tahdonvoimani, etten tänään kirjakauppaan aivan muilla asioilla suunnatessani päädy latomaan ostoskoriini puolia listan kirjoista…

Ja sitten seuraa loppukevennys: Chad Neidt-nimisen miehen minuutin mittainen Songs About The End of the World -kappale. Kyseessä on siis erilaisia maailmanlopun mainitsevia lauluja tiiviiseen minuutin mittaan yhdistelevä mashup, ja aika eeppinen sellainen. Biisi alkaa tietysti itseoikeutetusti R.E.M.-yhtyeen kappaleella It’s The End Of The World As We Know It ja jatkaa siitä muun muassa AC/DC:n kautta aina Britney Spearsiin asti. Huh!

Mainokset

4 responses »

 1. Kiusallista. Mulla on jo 35 lainaa kirjastosta, ja niillä on joku kuppainen 40 lainan katto. En ehdi lukea näitä kaikkia kirjoja! *kiihtynyttä käsien vispausta*

 2. Lainauskatto on kyllä itsensä Saatanan keksintöä, se on ihan varma! Lisäksi sitä on alennettu – lapsuusaikoinani katto tuli vastaan vasta viidenkymmenen lainan kohdalla. Höh.

  Vinkattakoon kuitenkin, että oikealle kirjastotyöntekijälle vähän nyyhkimällä lainauskaton voi ohittaa. Itse onnistuin tässä viimeksi kesällä, kun seisoin lainaustiskillä huuli väpättäen kirjapinoni kanssa. ”No okei, mä ohitan tän, tämän kerran”, sanoi ihanainen asiakaspalvelija. Taisin siis näyttää kerrassaan säälittävältä, sitä edes kummemmin yrittämättä…

  Ikäväähän on tosin se, että lainauskatosta eroonpääsy ei nopeuta lukutahtia laisinkaan, ja puolet ongelmasta on siis yhä ratkaisematta. Jos kirjoja kasaisi tyynyn alle, imeytyisivätköhän ne jotenkin yön aikana päähän, vai tulisiko tuloksena vain helvetillinen niskakipu?

 3. Hmm. Tosiaan, vain alle puolet listan teoksista on tuttuja minullekaan. Kolme on väljän aikataulun lukusuunnitelmissa, mutta esim. Brackettin, Evensonin ja Shielin teoksista en ole kuullutkaan aiemmin. Pitää painaa mieleen tulevaisuutta varten.

  35 lainaa kirjastosta? Minulla on tällä hetkellä neljä kirjaa lainassa ja olen hermoheikko niiden aikataulujen kanssa, kun en osaa aloittaa lukemaan juuri niitä, vaan luen omia kirjojani, jotka voisivat hyvin odottaa. Mitä ihmettä aivoista puuttuu, kun järki sanoo mitä pitäisi tehdä, mutta siitä huolimatta signaalikäskyjä toteutukseen ei tule.

  • Oho, oletpa ihailtavan tiukka lainojesi kanssa! Itselläni on tapana kahmia hyllyistä kaikki kiinnostava, ilman minkäänlaista realistista kuvaa siitä kauanko lukemiseen menisi. Ja sitten luen vielä oman hyllyn kirjoja minäkin, siinä kirjastopinon vieressä istuessa! Ei tällaista käytöstä oikein kai voi järjellä selittää.

   Pohjimmiltaan minusta on kai jotenkin lohduttava ajatus, että lukuvaihtoehtoja on aina käsillä ja paljon. Silloin tuntuu, että mitä tahansa mieleni juuri sillä hetkellä tekeekin lukea, jotakin siihen fiilikseen sopivaa varmasti löytyy. Voi länsimaisen ihmisen ahneutta ja kykemättömyyttä tehdä valintoja!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s