Muita maailmanloppuun liittyviä asioita

Normaali

Lukutahtini on tällä hetkellä aika heikkoa, mutta onneksi muut kirjoittavat mielenkiintoisista asioita. Tämän päivän lukuvinkiksi ehdotankin Jonathan Alexanderin Los Angeles Review of Books-sivustolla ilmestynyttä esseetä Revolution Now? The Family Romances of Post-Apocalyptic Media.  Alexanderin essee käsittelee siis perheen käsitettä ja yllättävän perinteisiä perhesuhteita muun muassa Revolution-televisiosarjassa, Lois Lowryn The Giver-kirjasarjassa sekä The Walking Deadissa. On, kuulkaas, aika mielenkiintoista settiä!

Ja sanottakoon vielä (ennen kuin kukaan erehtyy tuhlaamaan aikaansa), että tuo Revolution on muuten ihan hirveää soopaa. Aloitin sarjan katsomisen viime viikolla innostuneena ajatuksesta, että sähkö yhtäkkiä vain lakkaisi toimimasta – klik, noin vain koko maailmassa, aivan kuin joku olisi painanut valtavaa katkaisijaa. Ja mitä ihmiskunnalle sitten tapahtuukaan…? En saanut selville, sillä kyllästyin sarjan surkeaan näyttelemiseen ja kerrassaan kökköön juoneen aivan totaalisesti jo kahden ensimmäisen jakson aikana. Alexander tiivistää tämänkin esseessään hyvin: Revolution in this case forwards nostalgia as the appropriate antidote to apocalypse, and nothing really revolutionary seems anywhere near to affecting this plot.”

1355151106

Mitä tästä opimme: ei ole televisioon luottamista. Suutari pysyköön lestissään ja minun tulee selvästi hommata maailmanloppuannostukseni kirjoista tv:n sijaan.

 

2 responses »

  1. Revolutionia en meinaa katsoa (kiitos varoituksesta), mutta mietinpä mitä oikeasti tapahtuisi, jos sähköt tosiaan menisi laajassa mittakaavassa. Saattaisi olla tilanne hieman erilainen kuin jossain amerikkalaisessa tv-sarjasuurkaupungissa tai maaseudullakaan. Olisi mielenkiintoista nähdä itäeurooppalainen versio, jossa tilannetta tarkasteltaisiin vieläpä vaikka vanhainkotien mummojen ja pappojen näkökulmasta, niin saataisiin miettiä kunnolla perhesuhteita. Ei taitaisi ketään kiinnostaa…? Olisi se ainakin jotain hieman erilaista, kun keskiössä ei olisikaan hyväkuntoiset ja dynaamiset selviytyjätyypit.

    • Hyvä pointti – ei varmasti naurattaisi olla vanhainkodissa tai vaikkapa sairaalassa moisen sattuessa.

      Olen usein myös miettinyt, että olisiko jonkinlaisesta suurkatastrofista mahdollista tehdä sarja, joka olisi edes jossain määrin realistinen. Itselläni ei ainakaan tule yhtään sellaista mieleen. Tykkään kyllä monista aihepiirin sarjoista, mutta niitä yhdistää aina tavalla tai toisella se sellainen yliamerikkalaisuus. Mutta itäeurooppalainen versio, se olisi todentotta kiinnostavaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s