Uudet kannet: Fahrenheit 451

Normaali

Ray Bradburyn klassikkoteos Fahrenheit 451 on saanut viime aikoina useammatkin uudet kannet. Hieno homma – uudet painokset, joita koristaa huomiotaherättävän hieno kansi, tapaavat tuoda vanhojakin kirjoja uusien lukijoiden tietoisuuteen. Ja Fahrenheit on sen verran hieno teos, että sen soisi kaikkien lukevan.

Kustantajan kirjan 60-vuotispäivän kunniaksi järjestämän suunnittelukilpailun voitti Matthew Owen. Owenin kansi näyttää tältä:

tumblr_inline_mh7e2j6XHv1qz4rgp

Ja onhan se hieno. Jotenkin klassinen. Itse tykkään kuitenkin enemmän tästä modernimmasta versiosta, jonka on suunnitellut nainen nimeltä Elizabeth Perez. Katsokaa nyt tätä:

451

Vau.

Perez kotisivuillaan:

”Fahrenheit 451 is a novel about a dystopian future where books are outlawed and firemen burn any house that contains them. The story is about suppressing ideas, and about how television destroys interest in reading literature.

I wanted to spread the book-burning message to the book itself. The book’s spine is screen-printed with a matchbook striking paper surface, so the book itself can be burned.”

4 responses »

    • Itse tykkään kyllä tällaisesta retrosta, se on aina tietyllä tavalla nättiä. Mutta ei tuo Owenin kansi kieltämättä tunnu tuovan mitään erityisen uutta tai muuten tuoretta kirjaan tai kansisuunnitteluun yleensä.

      Ja minunkin pitäisi kyllä ehdottomasti ottaa kirja uudelleenlukuun, viimeisestä kerrasta on ehtinyt vierähtää jo joitakin vuosia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s