Pratchett & Dow Smith: Mirror’s Edge

Normaali

Rhianna Pratchett & Matthew Dow Smith: Mirror’s Edge

Wildstorm 2009

144s.

1

Mirror’s Edge-sarjakuva perustuu samannimiseen tietokonepeliin, ja tietokonepeliltä se myös tuntuu – mutta hyvällä tavalla. Sarjakuva avaa pelin päähenkilön, Faithin, taustaa ja kertoo tarinan siitä miten tästä tuli runner, tavaraa ja informaatiota epätavanomaisin tavoin paikasta A paikkaan B toimittava lähetti.

Faithin asuinkaupunki on dystopinen paikka, jossa kadut ovat siistejä mutta valvonta tiukkaa. Vastarinta hyödyntääkin kommunikaatiossaan Faithin kaltaisia juoksijoita, jotka tuovat paketin aina perille – katoilla juosten, rakennusten välissä loikkien, ja liukuen ikkunallesi ilmastointiputkea pitkin.

Tietokonepelin tuntu tuleekin juuri näistä juoksukuvista, niistä välityvästä liikkeen tunteesta, ja saa miettimään millaista olisi olla supersankarimainen parkour-mestari ja todella pinkoa pilvenpiirtäjän katolta toiselle. Samaa tunnelmaa luovat sarjakuvan erikoiset värit, jotka hohkaavat kirkkaasti kuin lasitalojen pinnasta heijastuva aurinko. The Mirror’s Edge…

mirrorse2

mirrorse3

Itse sarjakuvan tarina sinänsä ei ole erityisen ihmeellinen, ja se lieneekin suunnattu jo tietokonepelin tunteville. Faithin taustaa avataan hitusen, samoin kuin sitä miten kaupungista tuli sellainen paikka kuin se nyt on. Tämä on kuitenkin tarpeeksi herättämään myös peliä ennestään tuntemattman kiinnostuksen, ja sarjakuvan luettuani minun olikin pakko hankkia tietokonepeli käsiini!

Valitettavasti en kuitenkaan voi käyttää tätä tilaa kerskuakseni pelimenestykselläni (ainakaan vielä), sillä konsoleihin ja niiden ohjaimiin tottuneelle läppärin näppäimistöllä pelaaminen tuntuu todella epäluontevalta. Nakkisormeni eivät aina ole onnistua vaadituissa näppäinyhdistelmissä, tai eivät ainakaan oikeaan aikaan, ja niinpä juoksemiseni onkin vielä aikamoista kompurointia. Faith-parka onkin pudonnut ohjaamanani alas jos jonkinmoisesta paikasta. Hups… Ehkä minun tulisi vain pitäytyä kirjojen lukemisessa? Ainakaan en ihan heti lähde ulos leikkimään parkour-sankaria.

 

Kuvat: siliconera.com

4 responses »

    • Ajatus piipahtikin mielessäni, että löytyisiköhän tuosta sukulaisuussuhdetta, mutta en sitten vaivautunut kaivelemaan. No, nyt tiedämme! Ja voisin ainakin veikata, että pienet on paineet tyttärellä, lähteä kirjoittajan uralle oman isän ollessa alan elävä legenda.

    • Falloutit ovat ehdottomasti suunnitelmissani, heti kunhan saan uuden tietokoneen pelittämään kunnolla. Huomasin juuri, että New Vegas olisi parhaillaan hyvässä tarjouksessa paikallisessa pelikaupassa, ja kovasti houkuttelisi…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s