Päivän surullisin uutinen

Normaali

Päivän surullisin uutinen on minikokoisen ilmaiskirjakaupan poistuminen keskuudestamme. Yöllä kotiin tullessani löysin hyllyn tyhjyyttään ammottavana – ja rikottuna. Jokaikinen kirja oli viety ja hylly pistetty palasiksi.

Heitin kiukkukyynelsilmin hyllyn välittömästi roskiin. Yleensä vihaan tuhlausta ja korjaan kaiken aina kun vain voin, mutta tätä hyllyä ei tehnyt mieli kursia kasaan, korjata näin typerien tuhotöiden jälkiä. Kirjat olivat tehneet kauppansa todella hyvin ja naapurit alkaneet juuri tuoda omia ylimääräisiä kirjojaan hyllyyn hekin. Kaikessa yksinkertaisuudessaan kirjojen lisäily, järjestely sekä sen seuraaminen, millaiset ohikulkijat antoivat uudet kodit millekin teokselle, teki minut todella iloiseksi. Nyt surettaakin niin perkeleesti.

Mietin pitäisikö etsiä uusi hyllykkö ja aloittaa projekti uudelleen. Juuri nyt ei oikein tekisi mieli, mutta toisaalta en myöskään tahtoisi antaa hienon projektin kuivua kokoon typerän vandaalin vuoksi. Ehkä makustelen ajatusta vielä hetken, keräilen vähitellen kirjoja jotka joutavat omista kokoelmista pois. Ja sitten jonkin ajan kuluttua kokeilen, että uskaltaisinko jo uudestaan.

Mainokset

6 responses »

  1. Todella surullista. :/ Ideasi oli todella hyvä, ja on todella ikävää, että joku typerys meni pilaamaan ilmaiskirjakauppasi tuolla tavoin. Teossa ei ole mitään järkeä. Mitä tuollainen on keneltäkään pois? Se toi varmasti usean ihmisen elämään iloa ja olisi voinut tuoda iloa tuon vandaalinkin elämään, jos hän olisi vain tyytynyt ottamaan mukaansa muutaman kiinnostavan kirjan. Yh en tajua tuollaista käytöstä yhtään.

    • Näinpä! Mutta näinhän se kai aina menee: joukosta löytyy aina mätämuna tai muutama, jotka tapaavat pilata koko homman ihan kaikilta. Alan tässä vähitellen sisuuntua ja taidankin pian pykätä minikokoisesta ilmaiskirjakaupasta version 2.0. Vaikka sitten ihan kiusallani!

  2. Selvästi jotkin teinit asialla. Ei ajatella, että vaikka jokin on ilmaista ja “hylättyä”, siitä voisi olla hyötyä ja iloa toisille. Saman olen huomannut meidän taloyhtiön roskakatokseen vietyjen huonekalujen kanssa. Osa on selvästi jätetty “viekää pois”-periaatteella, osa on rikki jo valmiiksi, teinit sitten pistävät päreiksi kaiken vähänkin minua kiinnostavan kalusteen. Dyykkaisin enemmänkin, mutta nykyinen kertakäyttöyhteiskunta ei jätä jälkeensä mitään toiseen kertaan käyttökelvollista. Mutta laita ehdottomasti uusi hylly! Näkevät, että et vähällä säikähdä!

    • Toivon tosiaan, että asialla ovat teinit – heillä kun on vielä aikaa oppia tavoille. Yllättävän usien sitä nimittäin näkee aikuisia ihmisiä harrastamassa tällaisia typeryyksiä, ja sekös vasta surettaakin. Viime viikolla jouduin torumaan vanhempaa miestä, joka oli katsellut (uuden hyllyni) kirjoja ja sitten heitellut itseään kiinnostamatomat tuosta noin vain maahan ja sivuun miten sattuu! Ihan käsittämätöntä.

    • Laitoin uuden hyllyn joku aika sitten, mutta en ole vielä kuvaillut sitä tänne, sillä hylly on totta puhuakseni aivan susiruma! Toivon kovasti, että seuraavalla dyykkausmatkalla tielle osuisi jotakin vähän nätimpää kuin valkoinen lastulevyhirvitys, ja sitten kuvaa kehtaisi taas esitelläkin. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s