Richard Matheson on kuollut

Normaali

Vanhan polven scifi-kirjailijat poistuvat keskuudestamme yksi toisensa jälkeen ja minä veikkaan, että maailma on pian huomattavasti tylsempi paikka. Lähes tasan vuosi sitten meidät jätti Ray Bradbury, pari viikkoa sitten Ian M. Banks. Ja nyt perässä on mennyt Richard Matheson.

Richard Matheson, the science fiction and horror author, has died aged 87

Kirjoitin Mathesonin I Am Legend-teoksesta viime vuonna Fifissä, ja sanottakoon se nyt vielä tässäkin, että kyseessä on hieno, hieno kirja. Tekee pahaa ajatella, että nykyään monet tietänevät kirjasta vain sen pohjalta pari vuotta sitten tehdyn hömppäleffan. Kyseessä kun uskonnosllisen action-rymistelyn sijaan hieno tutkielma yksinäisyydestä ja siitä, mikä tekee hirviön. Jos ette siis ole vielä teokseen tutustunet, suosittelen ehdottomasti!

 

(Kuva http://www.guardian.co.uk)

Mainokset

One response »

  1. Ja kuukausi sitten meni Jack Vance, tuottelias tieteis- ja fantasiakirjailija, jota varsinkaan nuorempi lukijakunta ei tunne, mutta jonka moni tunnettu nykykirjailija tunnustaa esikuvakseen.

    Olen samaa mieltä Mathesonin Olen legenda -kirjasta. Loistava. Valitettavasti en ole ehtinyt muuhun hänen tuotantoonsa tutustua, vaikka hyllyssäkin olisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s