Kirjojen elokuvakansista

Normaali

Elokuvakannet ovat mielestäni ärsyttävintä maailmassa. Siis ne sellaiset kirjojen painokset, joissa kanteen lätkäistään kuva kirjan pohjalta tehdystä leffasta. Kiroilin näitä tällaisia kansia jälleen kerran Warm Bodies-kirjan kohdalla. Sillä c’mon: näyttävätkö nämä kaksi kuvaa muka siltä, että kertovat samasta tarinasta?

bodies

Kirjastosta lainaamassani Warm Bodies -pokkarissa oli siis tämä elokuvakansi, ja kyllä otti pannuun. Tässä tapauksessa leffakuva ärsytti erityisesti siksi, ettei se vastaa kirjan tunnelmaa lainkaan. Olen saanut leffasta (sitä tosin näkemättä) sen kuvan, että kyseessä on teineille suunnattu hupaisa ja romanttinen pätkä. Kirja sen sijaan on kaikkea muuta kuin hupaisa. Ja sitten ovat vielä tietysti ne pienet yksityiskohdat: kirjassa R kuvataan siististi pukeutuneeksi nuoreksi mieheksi, jolla on kaulassaan punainen solmio. Elokuvakannessa tällä on huppari. Ei ihan sama asia.

Tosin näinhän se taitaa aina olla – en muista nähneeni elokuvakansia, jotka olisivat jotenkin tuntuneet kirjan tunnelmaan sopivilta. Esimerkiksi Cormac Carthyn uskomattoman kaunis, raastava The Road tuntuu kerrassaan typistyvän elokuvakantensa alla. Muiden painosten simppelit, mustat kannet ovat kuvanneet hyvin kirjan toivottomuutta. Leffakansi puolestaan… No, Viggo Mortensen saattaa olla kannessa likainen ja partainen, mutta ei Viggon likaisuus aiheuta minulle sellaista mustaan aukkoon putoamisen kaltaista oloa kuin kirja aiheutti ja jonka sen muut kannet ovat välittäneet.

road

Ja entäpä sitten The Great Gatsby? En todellakaan tahtoisi Leonardo DiCaprion naamaa ja kaikenlaista kimallusta oman painokseni kanteen. Leon naamassa ei toki ole mitään vikaa, mutta ei se kyllä Fitzgeraldin kanteen kuulu.

gg

Mitä mieltä te olette elokuvakansista?

Mainokset

7 responses »

 1. AAAAAARRGGHHH! Mä en mitään niin vihaa kun näitä! Mulla meinas silmissä sumeta, kun näin Keira Knightleyn Anna Kareninan kannessa. Yksi sana: ei. Oon myös joskus lainannut kirjastosta Saatana saapuu Moskovaan, jonka kannessa oli Vesa Vierikko. Mitä?

  Varmaan on mukavaa myynnillisesti, mutta ei muuten. Olen myös yrittänyt tässä jonkin aikaa metsästää blogini nimikkokirjaa, kovilla kansilla, ILMAN George Clooneyn naamaa. Huoh,

  • Välillä tuntuu kyllä siltä, että Keira Knightley on tungettu about joka toisen kirjan kanteen. Itse jätin divarissa ostamatta Ishiguron Never Let Me Go-teoksen, joka on ihana ja jonka tahtoisin omaan hyllyyn, mutta jonka leffakantea en kertakaikkiaan voi hyväksyä.

   Ja Caustic Cover Critic-blogissa on muuten hyvä kokoelma
   Knightleyn tähdittämiä leffakansia, suosittelen vilkaisemaan. Niitä on ihan hurja määrä!

 2. ” ei Viggon likaisuus aiheuta minulle sellaista mustaan aukkoon putoamisen kaltaista oloa kuin kirja aiheutti” Jostain syystä tämä sai aikaan naururemakan 😀 hyvin sanottu. Mutta kyllä, leffakannet on hanurista. Ei omaan hyllyyn, mikäli mahdollista.

  • Itselläni on muutamia kirjoja leffakansilla – kaikki sellaisia teoksia, jotka tahdon omaan hyllyyn ja jotka on ollut pakko ostaa kun niihin on divarissa tai kirpparilla törmännyt. Mutta pääsääntönäni on, että leffakantiset lähtevät kiertoon välittömästi löytäessäni saman kirjan kunnon kannella varustettuna. Ne kelpaavat siis vain hätätapauksiin. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s