Kirjastofillari!

Normaali

Rakastan suomalaista kirjastolaitosta, yksinkertaisesti ja ilman minkäänlaisia muttia. Aivan erityisesti tykkään pääkaupunkiseudun kirjastoista, sillä niissä keksitään koko ajan kaikenlaista uutta ja jännittävää. Kuten nyt esimerkiksi kirjastofillari.

kirjastofillari_helmet7631

”Tänä kesänä kirjasto tulee luoksesi! Helsingin kaupunginkirjaston kirjastofillarit ovat kesäkiertueella ja voit törmätä pyörien päällä liikkuvaan kirjastoon kadulla, rannalla, festivaaleilla tai pop-up-kirjastossa puistossa.”

Taidankin pian tarkastaa kartasta missä kirjastofillari polkee ja pyrkiä bongaamaan sen ihan livenä – olen nimittäin juuri suuntaamassa Suomeen kesäloman viettoon. Ja kirjastoreissut kuuluvat kesälomaani ehdottoman oleellisena (elleivät peräti kaikkein oleellisimpana) asiana! Paikalliskirjaston varaushylly notkunee jo etukäteen varaamieni teosten painosta ja suunnitelmanani onkin viettää seuraavat viikot lähinnä viltillä maaten ja kirjoja lukien. Ah, kesä! Kesä ja kirjastot!

2 responses »

  1. Ihana! Mahtaa olla säävarauksella liikenteessä, toivottavasti sykkelillä pääsee nopeasti karkuun yhtäkkistä sadekuuroa 😀

    Bongasin eilen sairaalalla kirjastokaapin, joka ilmeisesti toimi niin, että omaa korttiaan vinguttamalla lukko aukesi, sai ottaa mitä halusi ja kaappi takasin kiinni. Sinällään ihan kiva keksintö, tosin tarkoittaa ilmeisesti vain että varsinainen ihmistyöntekijällä varustettu sairaalakirjasto on lopetettu :/

    • Kuulostaa hyvältä idealta tuokin! Säästöt ovat tietysti tosi ikäviä, mutta kunhan jäljelle jää edes jotakin – muistan miten omalla vuosien takaisella sairaalakeikallani lukeminen oli osaston pienen ja aika kämäisen lahjoituskirjahyllyn varassa. Kirjastokaappi kuulostaakin siihen verrattuna huimalta parannukselta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s