Elokuvissa: Warm Bodies

Normaali

Warm Bodies-kirjan ongelma oli se, että vaikka alku oli älyttömän hieno, lässähti koko homma loppua kohden aika pahasti. Ja lieneekö kyse uskollisuudesta alkuteokselle vai mistä, mutta kirjaan perustuvassa elokuvassa tapahtuu täsmälleen sama juttu.

new-uk-poster-for-warm-bodies-124023-1000-100

Tor.comissa kirjoitettiin ennen leffan ensi-iltaa siitä, miten sen ensimmäiset minuutit ovat kuin surullinen, hieno lyhytelokuva. Näin tosiaan on – nämä minuutit kun korreloivat kirjan alun kanssa. Se on kaunista ja melankolista. Harmillisesti loput leffasta ei kykene nousemaan samalle tasolle, mutta toisaalta kyseessä ei (onneksi) myöskään ole World War Z-tyyppinen täysi clusterfuck. Sen sijaan Warm Bodies päätyy alkunsa jälkeen perusteinipurkaksi, jossa ei oikeastaan ole mitään kauhean erityistä.

Ainoana kunnon tarttumapintana elokuvassa toimii R:n esittäjä Nicholas Holt, joka kyllä tekee hienon työn zombipoikana. Uskoin tämän vaikeaan puheeseen, nykiviin ja vähän kömpelöihin liikkeisiin, ja pidin hienovaraista huumoria sisältävistä kasvonilmeistä. Sen sijaan tämän M-ystävää esittävä näyttelijä saa minulta roolityöstään pyyhkeitä. Kirjassa kahden zombin keskustelut ovat vaikeita, he murisevat ja pusertavat sanoja ulos. Leffassa M:n näyttelijä ei kuitenkaan tunnu joutuvan vääntämään sanoja väkisin oikeaan muotoonsa, vaan sen sijaan… kuiskaa. Tätä volyyminpuutetta lukuunottamatta M:n puhe sujuu täysin mallikkaasti, mikä tuntuu omituiselta. Tästä kuiskailusta irtosi paljon hupia leffaa katsoessa, mutta ei se kyllä vakavastiotettavuuden määrää lisännyt.

Jäin muuten miettimään kirjan viittauksia Romeon ja Julian tarinaan. (Teoksen kun on sanottu ammentavan ainakin osittain inspiraationsa Shakespearelta.) Nimet ainakin tajusin: R on Romeo, M Mercutio ja Julie tietenkin Julia. Julien poikaystävä Perry taas viitannee alkuteoksen Count Paris-hahmoon ja lisäksi bongasin yhden parvekekohtauksen. Mutta olisikohan jotakin muuta, minkä missasin? Löysikö joku teistä kirjan lukeneista tai leffan nähneistä näitä lisää?

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s