Sokkotreffit kirjan kanssa

Normaali

Yksi lempikirjakaupoistani, The American Book Center, järjestää tänä viikonloppuna sokkotreffejä – sokkotreffejä lukijoiden ja kirjojen kesken. Tärskyt toimivat niin, että kaupan yhdeltä hyllyltä löytyy ruskeaan pakettipaperiin kääräistyjä kirjoja, joiden sisällöstä kertoo vain muutama niihin liimattu avainsana. Seikkailunhaluinen lukija tekee sitten ostopäätöksensä näiden vihjeiden perusteella ja tutustuu mahdollisesti johonkin uuteen ja jännittävään, kun kirjaa ei kerrankin voi tuomita kansien perusteella.abc

Itse en ole koskaan tykännyt sian ostamisesta säkissä, mutta onhan tässä ideassa kyllä jotakin jännittävää. Niin kuin kai muunkinlaisissa sokkotreffeissä. (En tosin tiedä mistä puhun, sillä en ole koskaan käynyt sokkotreffeillä.) Sokko-opusten hinnat näyttävät pyörivän suunnilleen kympin paikkeilla, mikä tuntuu ihan kohtuulliselta, ja saa tällaisen urautuneemmankin lukijan miettimään… Pitäisikö ottaa riski?

Mainokset

6 responses »

    • Veikkaisin, että sokkotreffikirjan saa palauttaa siinä missä minkä tahansa muunkin kirjaostoksen, kunhan vain kuitti on tallessa. (Samaa muuten voi tuskin sanoa ihmisten välisistä sokkotreffeistä. Jälleen kerran todiste siitä, että kirjat – ihmiset 6-0!)

  1. Heh, jotkut noista kirjoista voi ehkä arvatakin vihjeiden perusteella, mutta hauska idea. Minua myös tosin arveluttaisi ostaa kympin kirjaa, jonka ehkä jo omistaisin ja siksi jäisi kokeilematta. Kansikuvat harvoin vaikuttavat ostospäätökseeni kyllä muutenkaan. Kirjailijan nimi enemmänkin.

    • Kirjailijan nimi vaikuttaa tosiaan suuresti ostopäätökseen. Toisaalta se onkin toinen syy siihen, miksi tykkään tästä ideasta – minulla kun on tapana olla aika ennakkoluuloinen ja kaavoihini kangistunut mitä kirjaostoksiin tulee, ja niinpä hankin aina vain niitä ainakin jollakin tasolla tuttuja teoksia, tutuilta tekijöiltä. Uusien, ns. nevahööd-kirjailijoiden teoksiin tulee harvoin investoitua. Mikä on tietysti ymmärrettävää noin rahalliselta kannalta… Mutta samalla ehkä vähän tylsää, ja vaikeuttaa uusien upeiden löytöjen tekemistä.

      Mitä enemmän mietin asiaa, sitä enemmän alan taipua sille kannalle, että voisin tosiaan ostaa sokkotreffikirjan. Ainakin jos avainsanoista löytyy mitään kiinnostavaa.

    • Niin on! Mieleni tekee oikeastaan ostaa yksi sokkotreffikirja jo pelkän idean takia, ikäänkuin kannatuksen osoittamiseksi. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s