Hyviä päätöksiä… Ja niistä lipsumista.

Normaali

Viime aikoina olen jälleen kerran ostellut kirjoja ns. yli oman tarpeen, ellen peräti täysin överisti. Olenkin päättänyt, että holtitonta shoppailua on taas pakko rajoittaa. Uuteen kirjanostolakkoon en ole ihan heti ryhtymässä (vaikka varmaan pitäisikin), mutta yritän kovasti hankkia vähemmän uusia kirjoja. Tällä kertaa suunnittelin kokeilua, jossa tekisin himoitsemistani kirjoista toivelistoja, joista sitten tietyin väliajoin valitsen oikein varovasti yhden taikka kaksi jotka sallin itselleni.

Niin, tätä siis suunnittelin. Mutta sitten huomasin, että loistava nuortenkirjailija Francesca Lia Block on julkaisemassa post-apokalyptisen romaanin. Love in the Time of Global Warming-kirjalla on kenties upein nimi pitkään aikaan, eikä se muutenkaan kuulosta hassummalta:

”Seventeen-year-old Penelope (Pen) has lost everything—her home, her parents, and her ten-year-old brother. Like a female Odysseus in search of home, she navigates a dark world full of strange creatures, gathers companions and loses them, finds love and loses it, and faces her mortal enemy.”

In her signature style, Francesca Lia Block has created a world that is beautiful in its destruction and as frightening as it is lovely. At the helm is Pen, a strong heroine who holds hope and love in her hands and refuses to be defeated.”

Ja niinhän siinä taas kävi, että kirja tuli ostettua. Noin vain.

Hups.

 

Kertokaa minulle, kirjabloggarit – miten te sen teette? Miten kirjashoppailua voi rajoittaa? Voiko sitä? Pitääkö sitä? Apua!

8 responses »

  • Harjoitin samaa filosofiaa pitkään, mutta nyt on aivan kertakaikkiaan ryhdyttävä säästökuurille. Opiskelut nielevät niin paljon rahaa, ettei sitä oikein olisi enää ”tuhlattavaksi” asti. (Kirjojen ostaminenhan ei koskaan ole tuhlaamista sinänsä, MUTTA.) Kokonaan kirjaostoksista luopuminen olisi sama kuin yrittäisin luopua hapesta, mutta jonkinlaista rajaa tälle hommalle kyllä pitää saada.

 1. En voi välttämättä suositella tätä, mutta itse olen huomannut kirjanostoon sopivan ajan vähentyneen radikaalisti synnyttämisen suorana seurauksena. Myös lukemiseen käytetyn ajan.

  • Heh, saattaa tosiaan olla, että ihan noin äärimmäisyyksiin en ole vielä valmis menemään… Mutta hyvä tietää, että keino toimii!

   Lukemiseen käytettävästä ajasta taas on puutetta jo nyt. Olisikohan niin, että kompensoin lukuajan vähyyttä ostamalla jatkuvasti lisää kirjoja? Mikä ei tietenkään varsinaisesti asiaa auta, saati sitten ratkaise. Hmm. Tutkimattomia ovat holtittoman kirjashoppailijan tiet.

 2. Lähinnä olen yrittänyt kuvitella mielessäni, miten kauheaa on kirjojen raahaaminen muuttokuormassa. Se toimii välillä, koska muutaman kuukauden päästä olisi aikomuksenani muuttaa. Toisaalta nyt minua harmittaa, sillä muutama viikko jätin yhden minua suuresti houkuttaneen kirjan kirpputorille. Tulevasta muutosta huolimatta olen ostanut kirjoja, koska aina järjen ääni ei toimi. Vähän pelkään, että tähän ongelmaan ei ole hyviä vinkkejä. Jos on, niin kertokaa minullekin. 🙂

  • Minullakin on pian muutto edessä. Sen ajatuksen voimalla karsinkin pari kuukautta sitten kirjoistani lähes kolmasosan. Mutta jotenkin sitä alkaa aina kirjahyllyyn tilaa raivattuaan ajatella, että no nythän mä ainakin saan ostaa pari uutta kirjaa, juurihan laitoin niin monta pois… Ja hups tosiaan, kierre alkaa taas alusta.

   Vaikka pitäisihän minun jo tietää paremmin. Muistan miten vuosia sitten muutin hissittömän talon kolmanteen kerrokseen ja silloinen poikaystäväni joutui, raukka, raahaamaan kanssani kirjalaatikoita koko päivän naama punaisena. Suunnilleen sadannen laatikon kohdalla hän sitten vihdoin uupui ja äsähti: ”Mikset sä voi kerätä vaikka postimerkkejä niin kuin normaalit ihmiset?”

   Muuttopäivänäni tulen luultavasti pohtimaan tuota lausahdusta jälleen kerran ja miettimään, että niinpä, miksi ihmeessä en?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s