Atwoodin sulattelua ja lisää Atwoodia

Normaali

Sulattelen yhä mielipidettäni MaddAddamista. Onneksi sulatteluajalla voi lukea lisää post-apokalyptista Atwoodia: sain nimittäin juuri selville, että Margaret Atwood kirjoitti, yhdessä Naomi Aldermanin kanssa, viime vuonna netissä jatkiksena ilmestyneen zombietarinan nimeltä Happy Zombie Sunrise Home.

atwoodalderman_2312434b

Kirjailijoiden vuorotellen kirjoittama tarina ilmestyi Wattpad-nimisellä yhteisöllisellä kirjallisuussaitilla (sen voi lukea kokonaisuudessaan täällä) ja kertoo ilmeisesti 15-vuotiaan tytön kokemuksista zombien yhtäkkiä ilmestyessä katukuvaan. Toivon todella, että tarinan sävy on samanlainen kuin Atwoodin ja  Aldermanin vastaukset The Telegraphin haastattelussa:

What is your favorite zombie virtue?

Naomi Alderman: They are tenacious. Very admirable.

Margaret Atwood: They don’t prattle at the breakfast table when one is trying to read the paper.

 

 

(Kuva: http://www.telegraph.co.uk)

Mainokset

4 responses »

  1. Ennen sulateltua arviota kerro ensivaikutelmasi! Oma MaddAddamini matkaa parhaillaan luokseni Amazonin mukaan, odotan sitä toiveikkaasti saapuvaksi jo tällä viikolla.

    • No, ihan irrallisina huomioina sanottakoon, että kirjassa tapahtui huomattavasti vähemmän kuin ajattelin että tapahtuisi. Ja ns. loppuratkaisussa oli osia, joista en tottapuhuakseni oikein pitänyt. That said, Atwood on tarinankertojien aatelia ja kyllä minä tämänkin kirjan luin ahmien, lähes yhteen soittoon. En siis valita!

  2. Atwood Atwood..Jälleen yksi must-read kirjailija. Tuossa olen miettinyt mikä olisi hyvä kirja Atwood-putken aloitukselle. Herran Tarhurit on käynyt mielessä.

    • Herran tarhureiden sijaan kannattaa aloittaa Oryx ja Crake -kirjalla, joka on sarjan ensimmäinen osa. Tarhurit on vasta toinen, ja vaikka teoksia ei välttämättä olekaan pakko lukea järjestyksessä, suosittelisin sitä kuitenkin.

      Toinen vaihtoehto voisi olla Orjattaresi-kirja, joka on moderni klassikko, ja täysin syystä! Se lienee oma Atwood-suosikkini.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s